Duminică 11 noiembrie, de la ora 13:00, a început ceremonia de dezvelire a bustului Mareșalului Alexandru Averescu, eveniment ce marchează Ziua Veteranilor în Armata Română, dar și centenarul încheierii Primului Război Mondial.
 

La 100 de ani de la acest moment istoric, în contextul Anului Centenar și în vederea îmbogățirii patrimoniului cultural al Capitalei, la intersecția Bulevardului Mărăști cu Strada Alexandru Constantinescu (în fața Mănăstirii Cașin, sector 1) va fi amplasat bustul dedicat comandantului Armatei Române în Primul Război Mondial - Alexandru Averescu, unul dintre cei mai străluciți comandanți militari români din toate timpurile.

Bustul este o lucrare a autorului Valentin Tănase și a fost donat Primăriei Capitalei de către Fundația "Mareșal Alexandru Averescu".

Ceremonia de inaugurare va avea loc în prezența mai multor personalități - reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, dar și ai spațiului cultural românesc - academicieni, sculptori, istorici.
 
Mareșalul Alexandru Averescu s-a născut la 9 martie 1859 în satul Babele, de lângă orașul Izmail din Basarabia de Sud, azi aflat în componența Ucrainei cu numele de Ozernoe. Deși Alexandru Averescu a fost primul mareșal român, numele său este aproape interzis în Ucraina de azi, singurul lucru care amintește că s-a născut la Ozernoe fiind o plăcuță amplasată pe școala din localitate. 
 
Biografia integrală a Mareșalului este disponibilă aici.


 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.