Mesajul pe care îl veți citi mai jos a fost rostit de Regele Mihai I la trecerea în anul 1951, din exil, și a fost rostit la un radio occidental. Mesajul a fost transcris de către căpitanul Grigore Brâncuș, erou gorjean al celui de-al doilea război mondial și luptător în rezistența anti-comunistă.

Chiar dacă mesajul poartă amprenta vremii în care a fost rostit, credem că mesajul său, de rezistență prin credință și unitate în fața „tiraniei care amenință lumea întreagă” este pe deplin actual. Să dea Domnul și Mântuitorul nostru ca și de-acum înainte, despre poporul român să se spună, precum în 1951, că „nimeni nu a putut doborî voința sa vie de viață națională”. (Redacția ActiveNews)

 

ROMÂNI,

Neînduplecatele sforțări ale unei mari puteri de a subjuga Țara noastră, ne-au despărțit pentru un timp, dar nicio forță din lume nu poate rupe trainicile legături ce le-am avut. Deși inimile noastre sunt pătrunse de durerile Țării noastre, desnădejdea nu ne-a copleșit niciodată iar, astăzi, speranțele noastre sunt mai puternice decât oricând.
 
Suferințele grele pe care poporul român le-a îndurat și le îndură cu multă bărbăție sunt astăzi un învățământ pentru multă lume. Neștirbită conștiința poporului Român, solidaritatea sa firească, energia pe care a manifestat-o de atâtea ori, dovedesc, azi, tuturora că Națiunea Română merită a fi sprijinită în dorința sa vie de libertate. În cursul veacurilor trecute, Poporul Român a suferit și alte încercări dintre cele mai grele, dar el a rezistat, căci nimeni nu a putut doborî voința sa vie de viață națională. El a rămas întotdeauna credincios datinilor și idealurilor sale, prietenilor și ocrotitorilor săi astăzi ca și în trecut. Români, o tiranie ce amenință lumea întreagă ne-a cotropit pământul strămoșesc, în fața lui stau însă puterile spiritului și credinței, forțele materiale ale marilor democrații apusene și pretutindeni nobila conștiință a omului.
 
„Este sigur” că în această luptă uriașă, dreptatea universală va birui și cu ea dreptatea poporului român va fi răzbunată, dreptul său la o viață liberă va fi din nou respectat. Din inimile noastre curate să nu piară nădejdea, iar voința noastră de unitate națională să rămână nebiruită! Să fim întotdeauna un exemplu de integritate națională. Știm că în fața acestei mari tragedii, Poporul Român rămâne unit cu credința în Dumnezeu, Adevăr și Dreptate!
TRĂIASCĂ ROMÂNIA!
Ss/ Mihai I. Rege al Românilor

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews