Conacul Brătienilor din localitatea argeșeană Rătești, deținut de doi cetățeni italieni, și-a găsit cumpărător pe OLX, fiind semnat antecontractul între proprietari și un bucureștean care a oferit 35.000 de euro.

"În primul rând aveți ocazia să cumpărați o poveste. O poveste extraordinară a unei familii de excepție! O familie adânc împământenită în istoria neamului românesc! Conacul ce a aparținut istoricului Gheorghe I.I.C. Brătianu este situat în satul Tigveni, comuna Rătești, județul Argeș, cu o suprafață de teren de 10.000 mp, opt camere la parter, clădirea nu este locuibilă, se află inventariată în patrimoniul național al României la clasa B, terenul și casa au documente în regulă, cadastru intabulat, studiu geofizică, releveu arhitectural achitat, etc, racordată la rețeaua de energie electrică mono și trifazic, apă curentă la poartă, canalizare proprie, deschidere stradală 65 m, în centrul comunei, vizavi de postul de poliție, la est biserica ortodoxă a Parohiei Tigveni I Vale Argeș. Preț: 40.000 Euro negociabil - conacul împreună cu terenul aferent, un hectar.(...)", așa suna anunțul postat pe OLX.

Un bucureștean s-a decis să cumpere conacul, a văzut stadiul în care se află construcția, s-a înțeles cu italienii și a fost semnat și un antecontract de vânzare – cumpărare.

Fostul conac este situat chiar în centrul comunei Rătești, în apropierea Primăriei, și a postului de Poliție, are o deschidere stradală de 65 de metri, este racordat la utilități, are opt camere la parter, însă nu este locuibil, clădirea fiind lăsată în ruină, deși este monument istoric încadrat în clasa B.

Conacul istoricului Gheorghe Brătianu nu este singurul monument lăsat în paragină la Rătești. Tot în această comună, se află casa lui Armand Călinescu,. Localnicii spun că imobilul, aflat tot în proprietate privată, este lăsat în paragină deși este înconjurat de un peisaj de vis.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews