Părintele Arsenie Boca a fost unul din cei mai cunoscuți și apreciați duhovnici din ultimii 50 de ani. Mărturie sunt miile de oameni care-i cercetează mormântul și azi, la 25 de ani de la moartea sa.

Dvd Parintele Arsenie Boca, Omul lui Dumnezeu

Tocmai această calitate a părintelui l-a făcut indezirabil pentru regimul comunist, care l-a scos abuziv din monahism. Chiar așa, părintele a fost căutat de credincioși, astfel că a rămas în atenția autorităților. În aceste condiții, chiar primul președinte al României, Nicolae Ceaușescu s-a arătat interesat de o întâlnire cu marele duhovnic, informează Jurnalul Național.

"Prin anii '80, Părintele Arsenie a fost dus și la Ceaușescu, care l-a întrebat: 'Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce știi?", povestește Zoe Dăian, nepoata părintelui. Răspunsul, însă, l-a indispus teribil pe liderul comunist: "Într-o zi de mare sărbătoare veți fi omorâți amândoi".

Aceștia nu au crezut și i-au cerut maiorului care-l însoțea să-l ia și să nu-l mai vadă, a spus Zoe Dăian, citată de Agerpres.

Totodată, Părintele Arsenie a transmis și un mesaj poporului român, afirmă nepoata. Conform acesteia, "după Ceaușescu, dar nu imediat, poporul va suferi mult” iar pe români i-ar sfătui să nu fie ''cap plecat prea mult'', să aibă "demnitate și personalitate”.

Părintele Arsenie Boca a trecut la cele veșnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews