ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ia avânt pe net o adevărată mișcare care se opune ridicării unei moschei la București.

De la bun început afirm că nu am nicio prejudecată împotriva musulmanilor sau a religiei islamice, doar pentru că unii cetățeni ai planetei se folosesc de ea pentru a face nenorociri.

Toată această campanie împotriva moscheii de la București mi se pare nedreaptă, mai ales față de cetățenii români de religie musulmană. De fiecare dată, aceștia și-au făcut datoria față de țară. 

Noua "cruciadă" este condusă de publicații care se laudă cu "laicitatea" lor, dar care invocă istoria creștină a poporului român. Nu e o contradicție aici? Eu cred că da.

Unul din argumentele împotriva construirii acestui lăcaș de cult este faptul că "România este o țară ortodoxă/creștină". Bun. Să zicem că așa ar fi. Dar oamenii care protestează azi uită un singur lucru: pe parcursul celor 25 de ani, în România s-au stabilit o mulțime de libanezi, libieni, palestinieni, sirieni, iranieni, irachieni, turci, etc.  Oamenii aceștia, în marea lor majoritate, au o religie. Și e islamică. Și tot lor le-a plăcut așa de mult în România, încât nu au mai plecat. Mulți dintre ei au afaceri, mai mari sau mai mici și trăiesc decent în țara asta. Nu au ei dreptul să-și practice religia? Ba sigur că au.

Dacă tot dorim să prezervăm caracterul "ortodox" al țării, nu era mai bine să fi protestat împotriva înstrăinării, cu maaare ușurință, a resurselor ? Unde sunt vocile care să protesteze că peste 40% din pământul agricol al României este în mâinile austriecilor, italienilor, arabilor, turcilor? Unde sunt vocile îngrozite care să protesteze împotriva samsarilor de legume și fructe, care aduc toate porcăriile în România și se distrug micul producător român?
Dacă tot vrem să protestăm împotriva turcilor, de ce nu protestăm împotriva mizeriilor deversate la Kanal D? De ce nu ridicăm vocea împotriva tratamentului la care sunt supuși, uneori, angajații din Ro ai turcilor, arabilor, etc?

Nu ar fi fost mai bine, pentru toată lumea, să protestăm atunci? Întrebări fără răspuns, desigur.

În altă ordine de idei, Turcia este ani buni "partener strategic" al României. Cum ne-am manifestat noi în acest parteneriat, am văzut: libertate totală pentru oamenii de afaceri turci, înlesniri, ba chiar soldații turci au defilat de ziua națională a României pe sub Arcul de Triumf.

"Mesajul este că sunteți bineveniți în România, că vă mulțumim pentru încrederea pe care ați avut-o pentru a investi banii în România și nu ați investit puțini. În 2011, vorbeam de obiectivul ca cifrele de afaceri să atingă 10 miliarde. Între timp a avut loc o creștere de 1,2 miliarde de dolari, iar în doi-trei ani, va atinge această țintă de 10 miliarde de dolari", spunea președintele României la Istanbul. Cum, care președinte? E vorba despre "cruciatul" Traian Băsescu.
 
Cel care mai spunea, tot în 2014, așa: "Aș vrea să încep cu o problemă care a fost în oarecare dispută azi dimineață. Am verificat și vă pot spune că, într-adevăr, Primăria Capitalei a declanșat procedurile pentru alocarea unui teren pentru o moschee". Interlocutorul era tot Erdogan. Ăla care atunci era OK, dar acum e "nasol".

Bine, dar în schimb, cu ce ne-am ales noi din parteneriatul acesta? Păi cu un spațiu pentru un cimitir, la "doar" 80 de kilometri de Istanbul. Acum 10 ani. Asta deși Instanbulul, Țarigradul din cultura populară,  era și este un loc cu semnificații majore și profunde pentru spiritualitatea și istoria românească. Și pentru sabia lui Ștefan cel Mare.

Nu era mai bine ca indignatul Băsescu să-și fi arătat atunci mușchii, în loc să facă glumițe pe la Istanbul? 

Pe de altă parte, îl avem pe Victor Ponta. Premierul se declară adeptul "păcii interconfesionale". Un gând lăudabil, desigur. Dar dacă tot e așa de îngrijorat de soarta diferitelor culte din România, nu era mai bine să ia atitudine împotriva Departamentului de Stat al SUA, care de ani de zile nu face altceva decât să incite Biserica Greco-Catolică împotriva Bisericii Ortodoxe? Întrebare retorică. Cu toții știm că ordinele, pardon, rapoartele Departamentului de Stat se execută, nu se discută. Nu era mai bine să ia atitudine împotriva revizionismului ce se predică prin bisericile maghiare din Transilvania?...

Trecând peste toate însă, nu pot să nu observ că în timp ce ASUR și alte oficine "seculare" închipuie conspirații ortodoxe, prin care PF Daniel vrea să preia controlul României, influența Turciei și a islamului cresc. Întâi prin amortizarea morală și spirituală a autohtonilor cu "ajutorul" kanalului De mizerii, iar apoi prin apariția și publicarea tot mai multor lucrări, filme și mesaje publice cu caracter apologetic musulman. Încet și cu răbdare s-a lucrat la crearea unei imagini mai "blânde" pentru islam, care pe-deasupra, beneficiază și de suportul unui stat puternic, fost imperiu, ca garant. 

Prin comparație, ortodoxia și creștinismul sunt bombardate, zi de zi, la temelie, distrugându-se unicul factor real de coeziune al societății românești. Într-o zi, s-ar putea ca băieții și fetele de la Adevărul, Hotnews sau ASUR, să descopere că e mai ușor să spui "Doamne-ajută!", decât "Allahu akbar".