Urme de locuințe, vetre și fragmente ceramice aparținând culturii Vădastra (5.500 - 4.500 î.Hr.) au fost descoperite în ultimele zile pe șantierul unui bloc de locuințe din municipiul Slatina, a anunțat, marți, cercetătorul Aurelia Grosu, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, cercetările arheologice au loc în zona considerată vatra străveche a Slatinei, unde va fi construit un bloc de locuințe. Specialiștii au stabilit că zona respectivă este locuită încă din perioada neolitică.

„(…) Sub străzile pe care mergem, sub casele și blocurile în care locuim există urme consistente ale unor civilizații trecute care au îmbogățit istoria Slatinei și a țării. Săpăturile începute lângă Centrul de imagistică de pe Aleea Viorelelor sunt prilejuite de construirea unui bloc de locuințe și conform legislației se impune descărcarea terenului de sarcina arheologică. Rezultatele primelor secțiuni deschise sunt promițătoare, fiind identificate urme de locuințe, vetre, gropi menajere și numeroase fragmente ceramice, aparținând cu precădere culturii Vădastra (5.500-4.500 a.Hr.)", a scris miercuri, într-o postare pe facebook, Aurelia Grosu.

Cercetările sunt coordonate de Muzeul Județean Argeș, Dragoș Mandescu responsabil științific, Ion Dumitrescu, Andi Ioan Pițigoi, Aurelia Grosu - colectiv de cercetare.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.