ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Noi teste de ADN ce au comparat oasele exhumate ale ultimului Ţar al Rusiei, Nicolae al-II-lea, cu mostre de sânge cunoscute ale familiei regale, au demonstrat fără nicio urmă de îndoială că rămăşitele ultimului Țar al dinastiei Romanov sunt autentice..

De asemenea, noi probe prelevate de la descendenți anonimi de sex feminin ai Reginei Victoria a Marii Britanii s-au potrivit din punct de vedere genetic cu falca inferioară a controversatei sale soţii, de origine germană, Alexandra, informează Daily Mail.

Testele au fost solicitate de Biserica Ortodoxă Rusă, care se temea că rezultatele ADN anterioare ale oaselor găsite în minele ruseşti din Urali nu ar fi concluzive.

Noile analize au apărut după ce în luna septembrie s-a redeschis dosarul penal al uciderii Ţarului Nicolae al-II-lea şi a familiei sale de către bolşevici, în anul 1918, anul următor abdicării sale.

Fragmente din falca inferioară şi din vertebra cervicală ale ultimului Ţar s-au potrivit cu probe de sânge ale lui Alexandru al-II-lea, care a fost asasinat în 1881, a declarat Comitetul Rus de Investigaţii, echivalentul FBI-ului.

Materialul genetic din oasele Ţarului s-a potrivit cu un nou test efectuat pe o mostră de sânge găsită pe o cămaşă purtată de Nicolae al-II-lea, ce era atunci Prinţ Încoronat, sânge rezultat în urma unei tentative de omor asupra sa în 1891, în Japonia.

"Am găsit în aceste mostre heteroplasmie, o mutaţie genetică rară ce era prezentă în probele de sânge ale Ţarului Nicolae al -II-lea", a spus purtătorul de cuvânt Vladimir Markin.

ADN-ul mitocondrial al Alexandrei se potrivește cu "sângele descendenților feminini ai Reginei britanice Victoria, bunica sa", a mai adăugat acesta.

Oasele ultimului Ţar, ale soţiei sale  şi ale celor trei fiice ale sale au fost dezgropate în pădurea de lângă Ekaterinburg, la sfârșitul erei sovietice, cu un sfert de secol în urmă.

Aceştia au fost îngropaţi în Sankt Petersburg, în 1998, cu Prințul Michael de Kent reprezentând Regina, dar mulţi oameni ai bisericii s-au îndoit atunci că acelea sunt rămășițele autentice ale Romanovilor.

O descoperire din 2007 ale unor mici rămăşite ce se credeau a fi ale prinţului Alexei şi a surorii sale Maria au putut fi îngropate doar după ce Biserica s-a convins că oasele sunt autentice.
 
Țarul Nicolae al II-lea a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă în anul 2.000.