ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui comunicat de anul trecut al biroului de presă al Regelui Mihai I, este "prima sărbătoare națională de 10 mai, din 1947 încoace".

"României i-au trebuit 67 de ani și 112 zile pentru a reveni la sărbătoarea națională de 10 Mai. Evenimentul, devenit tradiție, va aduce împreună șase mii de invitați, din toate județele țării și din Republica Moldova, printre care personalități ale autorității politice centrale și locale, personalități ale mediilor academic, cultural, știintific și politic, personalități ale societății civile și mediului de afaceri, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai clerului", se arata în comunicatul remis de Casa Regală anul trecut.

Pe 10 Mai 1866, Carol I devine domnitor al României, 11 ani mai târziu, statul român își oficializa independența, iar pe 10 Mai 1881 România devenea regat.