ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declarația controversată a ministrului de Externe al Federației Ruse, Serghei Victorovici Lavrov, privind evreitatea dictatorului nazist Adolf Hitler pare să nu fie chiar lipsită de fundament și se bazează pe un studiu publicat în toată presa occidentală, încă din 2019. Întrebarea nu este dacă Hitler, un homosexual dement, la fel ca și Lenin, a fost sau nu evreu, pentru că aceasta este deja istorie. Mai important pare să fie de ce un diplomat atât de experimentat, cum este ruso-armeanul Kalantaryan născut în Tbilisi, a arătat o pisică cu zvastică Israelului. Oricum, dacă oligarhul Roman Abramovici, supranumit Pușculița lui Putin, totodată președintele Federației Comunităților Evreiești din Rusia și membru al Consiliului de Administrație al Muzeului Evreiesc din Moscova, nu îl sancționează pe Lavrov, acesta poate sta liniștit. Doar în restul lumii are interdicție. Poate să rămână liniștit în Rusia, cea mai mare țară din lume, nesancționat pentru antisemitism.

Pe tema evreității lui Hitler, publicația Descoperă.ro a făcut un scurt documentar:

„De-a lungul anilor au existat zvonuri conform cărora Hitler ar avea origini evreiești. Un studiu recent sugerează că bunicul liderului Germaniei naziste a fost într-adevăr evreu.

Publicat în Journal of European Studies, studiul al cărui autor este psihologul și medicul de familie american Leonard Sax, care a analizat arhivele din secolul XIX din Austria, respinge afirmațiile făcute de istoricul neamț Nikolaus von Preradovich, care a notat că „niciun singur evreu nu a trăit în Graz înainte de 1856”.

„Pe baza dovezilor din arhivele austriece din anii 1800, dr. Sax documentează că există o comunitate de evrei care trăiau în Graz înainte de 1850. Prezintă dovezi copleșitoare că Preradovich era un simpatizant nazist care a fost ofensat de sugestia că Adolf Hitler era evreu pe un sfert”, se arată în comunicatul de presă care anunță studiul, potrivit Fox News.

„Nici o învățătură independentă nu a confirmat ipoteza lui Preradovici”, se arată în abstractul studiului

Dr. Sax a preciazat, pentru Mail Online, că în cercetarea sa a pornit de la fapul că „neo-naziștii sunt jigniți de sugestia că Hitler avea un bunic evreu, pentru că ei urăsc evreii”. „Evreii sunt adesea jigniți de sugestia că Hitler a avut un bunic evreu, pentru că îl urăsc pe Hitler. „Dar acum, după ce a trecut aproape o viață de la sfârșitul celui de-al Treilea Reich, poate suntem în sfârșit liberi să întrebăm, nu ce este sau nu jignitor, dar ce este adevărat”, a afirmat medicul care anterior a publicat și un studiu despre cauza demenței lui Nietzsche, filosoful favorit al lui Hitler.

Ipoteza că Hitler avea strămoși evrei a fost lansată pentru prima dată de avocatul său personal, Hans Frank. În 1930, cu 16 ani înainte de a fi executat pentru crime de război de către Tribunalul Militar Internațional de la Nuremberg, Frank a susținut că a descoperit dovezi că bunicul patern al lui Hitler era un evreu care locuia în Graz, Austria.

Ipotezele lui Frank au fost publicate abia în 1953, ca parte a memoriilor sale.

Bunica lui Hitler a refuzat să divulge detalii despre tatăl copilului ei

Hans Frank a descoperit dovezi conform cărora bunicul lui Hitler locuia în aceeași casă în care locuia bunica lui Hitler, Maria Anna Schicklgruber.

Foarte puține lucruri se știu despre Schicklgruber înainte să împlinească vârsta de 42 de ani. Ulterior, i-a dat naștere fiului ei, Alois Hitler, în 1837 și a refuzat să divulge detalii despre tatăl lui. Preotul l-a botezat Alois Schicklgruber și l-a înregistrat drept copil „nelegitim” în registrele de botez. 

Maria Anna Schicklgruber s-a căsătorit mai târziu cu Johann Georg Hiedler și și-a schimbat numele din Schicklgruber în Hitler, potrivit cărții „The Making of Adolf Hitler: The Birth and Rise of Nazism”, publicată în 1997. Nu este clar de ce numele ei a fost schimbat în Hitler și nu în Hiedler. Ea a murit în 1847 în Austria Inferioară.

Zvonuri că Hitler ar avea strămoși evrei au ieșit la iveală în anii ’30, când acesta se afla la putere. Acesta a ordonat SS să investigheze teoriile și se presupune că nu au găsit nicio dovadă a vreunei legături evreiești.

În 1937, Hitler a ordonat genealogistului Rudolf Koppensteiner să îi publice arborele genealogic care arăta tuturor că strămoșii lui erau germani austrieci. Un an mai târziu, în iulie 1938, după anexarea Austriei de către Germania, Hitler a ordonat distrugerea totală a satului bunicii sale paterne.”

Journal of European Studies:

Aus den Gemeinden von Burgenland: Revisiting the question of Adolf Hitler’s paternal grandfather

First Published May 2, 2019Research Article 
 

Hans Frank was Adolf Hitler’s personal attorney. In Frank’s memoir, published seven years after his execution in 1946 at the International Military Tribunal at Nuremberg, Frank claimed to have uncovered evidence in 1930 that Hitler’s paternal grandfather was a Jewish man living in Graz, Austria, in the household where Hitler’s grandmother was employed. Contemporary historians have largely dismissed Frank’s claim, primarily on the grounds that there were purportedly no Jews living in Graz in 1836, when Hitler’s father Alois Schicklgruber was conceived. This consensus can be traced to a single historian, Nikolaus von Preradovich, who claimed that ‘not a single Jew’ (kein einziger Jude) was living in Graz prior to 1856. No independent scholarship has confirmed Preradovich’s conjecture. In this paper, evidence is presented that there was in fact eine kleine, nun angesiedelte Gemeinde – ‘a small, now settled community’ – of Jews living in Graz before 1850. The contemporary consensus regarding Hitler’s paternal grandfather does not have a strong evidentiary basis. Other evidence, deriving from earlier sources, suggests that the contemporary consensus may be incorrect. Avenues for further research which might help to clarify the question are suggested.

Keywords

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews