ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Apostol Carp este pomenit în calendarul creștin ortodox la 26 mai.

A fost unul din cei șaptezeci de apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos, ucenic al Sfântului Apostol Pavel. S-a aflat o vreme la Troada, precum a lăsat să se înțeleagă Sfântul Apostol Pavel în Epistola a doua către Timotei: "Când vei veni, adu-mi felonul, pe care l-am lăsat în Troada la Carp..." (cap. 4, 13)

Sfântul Apostol Carp a fost pus de Sfântul Pavel episcop în Veria (Turcia). Prin mâinile și prin propovăduirea lui mulți au primit botezul. În anul 66, cei care nu s-au convertit la creștinism s-au ridicat împotriva lui și l-au ucis. A fost îngropat în aceeași cetate.

Carp a propovăduit și în insula Creta (Marea Mediterană). Acolo, l-a primit pe Sfântul Dionisie Areopagitul. Acesta se încreștinase în urma cuvântării Sfântului Apostol Pavel, ținută în areopagul din Atena.