ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfinții Mucenici Leontie, Ipatie și Teodul, pomeniți în calendarul creștin ortodox la 18 iunie, au trăit în vremea împăratului Vespasian (69-79).

Sfântul Leontie era din provincia romană Ahaia (Grecia) și era comandant de armată în Tripoli (Fenicia). A fost denunțat guvernatorului provinciei, de cei care îl disprețuiau pentru străduința sa de a respecta poruncile evanghelice.

Guvernatorul a trimis înaintea sa, la Sfântul Leontie, mai mulți soldați, printre care se afla și Teodul, însoțiți de tribunul Ipatie. Soldații s-au îmbolnăvit de friguri și au avut o vedenie în care erau îndemnați să ceară ajutor la Dumnezeul lui Leontie, pentru a se vindeca. În casa lui Leontie, aflând despre Hristos, se convertesc la creștinism.

Au fost cu toții prinși și îndemnați să se lepede de credința lor, rămânând neclintiți în mărturisirea lui Hristos, au fost torturați și apoi uciși.