ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România nu a fost niciodată perfectă și, totuși, pe vremea bunicilor noștri, eroii care au murit pentru ea au găsit puterea de a o iubi îndeajuns încât să își ia armă în mâna și să o apere, deși știau că era ultimul lucru pe care îl făceau pe acest pământ, scrie sublocotenent  Alexandra Munteanu într-un text emoționant pe blogul  Armata României.

Textul sublocotenentului Alexandra Munteanu este un îndemn de participare, chiar și simbolică, la parada militară de Ziua Națională a României.

„Ce planuri aveți voi de ziua națională? Aș vrea să va rog ceva -  defilați cu noi pe sub Arc anul ăsta! Fiți mândri cu țara asta!...România nu a fost niciodată perfectă. Nici nu va fi vreodată, probabil.Dar nu a fost perfectă nici pe vremea bunicului meu care a luptat în război pentru ea sau pe vremea eroilor care au murit pentru ea. Și totuși... Ei au găsit puterea de a o iubi îndeajuns încât să își ia armă în mâna și să o apere deși știau că era ultimul lucru pe care îl făceau pe acest pământ. Ție nu ți se cere asta. Ție nu ți se cere să te înrolezi în armată, ție nu ți se cere să mergi în teatre de război. Dar pot să te rog să defilezi alături de noi pe sub Arc de ziua țării?”, scrie Alexandra Munteanu.

Sublocotenentul povestește despre toate emoțiile prin care trec participanții la o paradă militară, începând cu elevii de la liceul militar, până la militarii de carieră.

„Uită-te la militarul care defilează.Cel mai probabil trece prin cele mai mari emoții acum că trece pe sub Arc. Cel mai probabil a trecut cândva prin toate stările de care ți-am zis (…). Pune-te în uniforma lui și treci și tu pe sub Arcul de Triumf de Ziua Națională și... spune tare "La mulți ani,  România MEA!”

Textul este disponibil aici.