ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o clădire cu valoare istorică a fost culcată la pământ în București. Astăzi i-a venit rândul Casei de negustor din Strada Matei Voievod, din dreptul Străzii Mătăsari.
 
Zona nu e protejată, casa nu e monument istoric.
 
"Legal, nu se poate face nimic. Primarul Onțanu a dat autorizația de demolare.Este una dintre puținele case cu valoare istorică și simbolică în zona fostelor mahalale Mătăsari și Agricultori", a anunțat pe Facebook Eduard Niculușcă, președinte A.R.C.E.N (Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate).
 
"Ieri s-au prăbușit bucăți din fostul Hotel Hugues de pe Calea Victoriei, luni s-au prăbușit bucăți din Muzeul Național de Istorie, sâmbătă, ornamente din Casa Iuliei Hasdeu de pe Strada Franceză, acum câteva săptămâni, de două ori la rând, bucăți dintr-o clădire aflată la intersecția B-dului Elisabeta cu strada Ion Brezoianu.

Într-o zi, probabil foarte curând, tot Bucureștiul o va lua la vale și se va sfârși în Dâmbovița", conchide Eduard Niculușcă.