ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cele trei zile de săpături arheologii au descoperit șapte morminte, mai multe topoare dar și alte unelte folosite în luptă. Potrivit specialiștilor, acestea au o vechime de 7000 de ani.

Arheologii au găsit vestigiile la 20 de kilometri de Satu Mare. Au scos la lumină câteva vase de ceramică, mai multe topoare, dar și un cap de bour, animal care trăia în acele timpuri în Câmpia de Vest. Spre surprinderea specialiștilor, mormintele sunt extrem de ordonate pentru acele timpuri. Oamenii sunt îngropați cu craniul spre est și, în funcție de statutul social, erau înmormântați cu anumite elemente de identificare, potrivit digi24.ro.

În funcție de felul în care sunt așezați în cavouri, specialiștii și-au dat seama și de statutul celor îngropați în urmă cu mii de ani. Și ar afla mai multe, dar stratul de lut încetinește lucrările.

„Avem câteva morminte de războinici cu topoare de luptă deosebit de prețioase aduse de la mare distanță”, spune Liviu Marta, arheolog la Muzeul din Satu Mare.