ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul bizantin Tronos publică noul album „Cântări din Săptămâna Patimilor” pentru a accentua frumusețea imnografiei din această perioadă de pregătire sufletească, pentru o mai bună înțelegere a tainei Învierii lui Hristos, ne spune Doxologia.

În tradiția ortodoxă, Postul Mare se încheie prin Săptămâna Patimilor. În această săptămână specială din punct de vedere liturgic, la strană se aud cântări cu o lirică sublimă.

Pentru a putea fi înțeleasă măreția lui Dumnezeu sau folosit exprimări precum: Dumnezeu Cel ce scoate cu norii apă din mare – ca Dumnezeu Cel ce stăpânește peste toate inclusiv peste forțele naturii. Mai departe, în Vinerea Mare, natura plânge văzând pe Domnul răstignit pe Cruce, natura tremură și astfel se rupe catapeteasma templului prin mijloc.

După mai bine de trei ani de activitate în librăria muzicală Spotify, Grupul Tronos oferă ascultătorilor un număr impresionant de albume: 42 de buchete muzicale ce cuprind înregistrări din concerte, albume muzicale înregistrate în studio dar și un single inedit: Imnul psalților și al imnografilor – melodie înregistrată în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului, care se bucură de o acustică deosebită.

În acest moment audiența Grupului bizantin Tronos condus de Părintele Arhidiacon Mihail Bucă totalizează peste 25 de mii de ascultători în fiecare lună dintre care cei mai mulți au vârsta cuprinsa între 18 și 22 de ani. După România, a doua țară în care se aude puternic cântul bizantin este America urmată de Germania, Polonia și Marea Britanie.

În afară de Spotify muzica Grupului Tronos poate fi ascultată de asemenea pe Apple Music, iTunes și YouTube Music.

Dacă doriți să ascultați noul album „Cântări din Săptămâna Patimilor”, o puteți face accesând linkul următor open.spotify.com.