ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moartea academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici la 100 de ani îi mai aduce o problemă Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române. Academicianul a făcut multe la viața lui, mai cunoscute sau mai puțin cunoscute. Între acestea, a aderat la organizația ocultă în care oameni în toată firea trag sfori, se joacă cu săbiuțe și se travestesc cu șorțulețe - FOTO.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost pus deja într-o postură nefericită zilele trecute când a fost nevoit să retragă o distincție patriarhală oferită preotului Cătălin Tohăneanu, ca urmare a dezvăluirilor presei că acesta este mason.

Oamenii de bază ai Patriarhului, peste care se revarsă în plenitudinea Facebookului și a presei anticreștine și antiromânești consilierul de presă și relații publice Vasile Bănescu, nu au reușit să-i transmită Întâistătătorului BOR această informație înainte de decorarea lui.

Mai mult, după cum am publicat în ediția ActiveNews de duminică, între cei decorați cu ocazia aceluiași eveniment s-a aflat și un al doilea mason, distins cu Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru mireni, respectiv Claudiu Bocan, care este, potrivit ziarului Puterea, „Pro Mare Maestru al Ritului York”.

Acestuia nu i-a fost retrasă distincția, încă.

Preotul Cătălin Tohăneanu este Secretar General al Masoneriei - „Mare Secretar” al Marii Loje Naționale a României (MLNR) - din aceeași perioadă în care Vasile Bănescu a ajuns la Patriarhie - de peste 12 ani.

În toți acești ani, consilierul Patriarhului Vasile Bănescu nu și-a putut informa corect angajatorul direct cu privire la fapul că UN PREOT ORTODOX este MARE SECRETAR AL MASONERIEI, asociație semi-secretă „osândită ca doctrină, ca organizație și ca metodă de lucru ocultă” prin Hotărârea Sfântului Sinod al BOR cu Nr. 785 din 1937.

Acum, moartea academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici îi mai provoacă o durere de cap Patriarhului, după ce acesta tocmai l-a decorat, în cadru festiv la Academia Română, la aniversarea acestuia de 100 de ani, printr-un vicar patriarhal, cu Ordinul ”Sfântul Ioan Gură de Aur”. După cum se vede în fotografiile de mai jos, Bălăceanu-Stolnici deținea deja și Crucea Patriarhală.

Ieri Patriarhul a adresat public, prin Ziarul Lumina al Patriarhiei Române, un mesaj sensibil „pentru urmașii săi, pentru prietenii și colegii din Academia Română”, cu „profunde sentimente de compasiune”, ilustrat cu fotografia de mai jos și fără să se menționeze și apartenența lui Bălăceanu-Stolnici la Masonerie, de care poate Vasile Bănescu iar a uitat să-l informeze pe șeful lui oficial.

Întrebarea zilei de azi este: având în vedere precedentul creat prin retragerea distincției patriarhale oferite preotului-mason Cătălin Tohăneanu, va proceda similar Patriarhul și cu Pro Marele Maestru de York Claudiu Bocan cât și cu academicianul-mason Constantin Bălăceanu-Stolnici?

Foto Ziarul Lumina urmate de Fotografii de la aniversarea de la Academie:

FOTO de la Academie via Basilica: