ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista „Familia Ortodoxă” și Librăria Sophia, în parteneriat media cu site-ul de știri ActiveNews, vă invită la o nouă lansare, a numărului din mai al revistei.

Invitații noștri, Părintele Constantin Trăistaru, fost campion la box, și psihologul Irina Petrea-Sullivan, vor discuta despre poziția, rolul și rostul bărbatului, ca soț și tată de familie, într-o lume care amenință să desființeze bunele rânduieli și să șteargă identitățile.
 
Sponsor: Curtea Brâncovenească.
 
Vă așteptăm joi, 23 mai, la orele 18, în Str. Bibescu Vodă nr. 19, la Librăria Sophia!
 
Scriitoarea Tatiana Petrache, moderatoarea dezbaterii, precizează:
 
„În documentarul său devenit celebru, Matt Walsh se întreabă retoric, frizând absurdul, „Ce este o femeie?” (What is a woman?). Nu primește un răspuns de la nici una din instanțele care ar putea să îl lămurească, indiferent că este vorba de autorități din domeniul medical, psihologic, educațional sau, pur și simplu, de la omul de pe stradă. Realitatea fiziologică este ignorată, natura creată de Dumnezeu se vrea transformată, sau mai degrabă schimonosită.

În acest context, ne vom pune întrebarea complementară: Ce este bărbatul? Cum îl definim din perspectiva tradiției noastre bisericești? Care este menirea lui astăzi într-o societate care pare că se prăbușește la toate nivelurile?
 
 
Fără doar și poate, nu este deloc întâmplătoare contestarea autorității patriarhale și paterne. Tocmai pentru că este stâlpul de temelie al oricărei societăți și comunități stabile și durabile, atât în perspectivă istorică, cât și eshatologică.”