ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Acum câteva zile, în metrou era o adolescentă care luase o poziție provocatoare. În pantaloni scurți mulați, mai mult chiloți, fata își întindea lasciv picioarele lungi până la jumătatea vagonului.

Toți bărbații, tineri sau moși, erau cu bale la gură. Deși părea preocupată de melodia pe care o asculta în căști, fata era conștientă de efectul pe care îl avea și să crăcea și întindea și mai mult.

O doamnă, cu față de fostă profesoară de matematică, s-a dus la ea și i-a spus: "Domnișoară, stai mai decent, nu e frumos și nici bine pentru dumneata". Și a început urgia.

Fata, care părea, totuși, de condiție bună, i-a spus că e o "babă proastă", iar audiența a dat din cap că așa e. Un moș libidinos a zis: "E cald. Ți-e ciudă că nu mai ești tânără ".

Mi-am amintit azi de acest episod. În metrou spre Pipera. O mamă cu un adolescent. Băiatul își ținea picioarele întinse. A trecut un bărbat, aproape a călcat pe el, i-a împins picioarele și a spus: "Ce nesimțiți sunt tinerii ăștia, stau lungiți de nu ai loc de ei!".

Mama i-a prins băiatului picioarele de sub genunchi și i le-a adunat.

Atunci am observat că tânărul avea o dizabilitate neuromotorie. Și un ușor retard psihic. Cum îi aduna mama picioarele, încerca să stea așa, i le aduna și el pe ale ei, apoi se întindea iar.

Mă uitam discret la ei, era o legătură fantastică.

Deodată, mama a început să plângă. Încerca să se stăpânească, să-și ascundă ochii.

Băiatul i-a văzut lacrimile, și-a adunat picioarele, apoi, cu palma trecea ușor pe obrazul mamei, pe urma lacrimilor. Și-a pus capul pe pieptul ei ca într-un refugiu de vreme rea.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews