ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 12 octombrie de la ora 19:00, Editura Anacronic lansează cartea Wall Street și Revoluția Bolșevică”, de Antony C. Sutton. Locul: Ceai la Vlaicu, ceainărie aflată pe strada Aurel Vlaicu din București.
 
Cartea este un veritabil „demolator de mituri”, mai ales în ceea ce privește indusul și presupusul conflict dintre capitalistul Occident și comunistul Orient al secolului XX. Anthony Sutton arată, cu argumente indubitabile, rolul pe care finanțiștii din Apus l-au avut în apariția și apoi susținerea comunismului și a Uniunii Sovietice, cu care teoretic, s-ar fi aflat în conflict.
 
„Așadar, nu e vreo surpriză de ce Sutton a fost boicotat, iar numele său este astăzi încă prea puțin cunoscut. Deprinși a gândi în opoziții binare, mai mult sau mai puțin marxiste (capitalism-comunism, revoluționari-bancheri etc.), lucrările sale spulberă toate aceste distincții false și contestă argumentat un întreg mod ideologic de a vedea lumea. După ce parcurgi cărțile lui, nu îți ia mult timp până când realizezi că aproape tot ceea ce ai fost învățat despre trecutul recent este falsificat sau, în cel mai bun caz, denaturat. Însuși Sutton, fost profesor la California State University și cercetător la Hoover Institute al Stanford University, declara tăios, într-o conferință, că în universități se studiază aproape numai minciuni, nesusținute de dovezi. «Este istoria establishmentului, istoria oficială, care domină manualele istorice, editurile importante, media și rafturile bibliotecilor.»” afirmă publicistul Ninel Ganea.
 
La lansare vor vorbi, Ninel Ganea, profesorul Bogdan Glăvan și profesorul Dan Cristian Comănescu. Cartea poate fi comandată online și de pe magazinul Editurii Anacronic, aici.