ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


TVR 2 difuzează vineri, 19 februarie, de la ora 19:00, dezbaterea „Brâncuși, sculptorul luminii”, moderată de Daniela Zeca Buzura și realizată în 2013, la împlinirea a 75 de ani de la inaugurarea Ansamblului „Calea Eroilor”, de la Târgu Jiu.

Emisiunea, care îi are ca invitați pe istoricul de artă Pavel Șușară și pe realizatorul de televiziune Cornel Mihalache, îi invită pe telespectatori să-l cunoască pe omul și pe artistul Constantin Brâncuși și să afle detalii mai puțin cunoscute despre viața și creația sa, dincolo de numărul impresionant de cărți, de articole sau de studii care descriu realizările sale de geniu.

Din 19 februarie, Televiziunea Română marchează împlinirea a 140 de ani de la nașterea sculptorului printr-o serie de producții-eveniment. Timp de o lună, telespectatorii vor putea urmări diferite documentare, reportaje și materiale de arhivă despre viața și lucrările „sculptorului luminii”.