ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua Internațională a Familiei este marcată anual în lume în data de 15 mai, iar Biserica Ortodoxă Română sărbătorește, în duminica cea mai apropiată de această dată, o zi națională a familiei: Duminica Familiei Creștine. Anul acesta, ea se suprapune cu Ziua Internațională a Familiei, deoarece data de 15 mai cade duminică, transmite Basilica.

 

 

Într-un mesaj referitor la această zi, Părintele Patriarh Daniel spunea că familia creștină română este ocrotită de Sfântul Apostol Andronic și de soția sa, Iunia, pomeniți în ziua de 17 mai.

În alt mesaj, prilejuit de Duminica Părinților și Copiilor, Preafericirea Sa spunea că „familia creștină este chemată să fie o icoană a iubirii lui Dumnezeu în lume”.

Învățătura Bisericii cu privire la familie se concentrează pe importanța spirituală a acestei instituții și pe explicarea rolului ei în societate și în istoria mântuirii.

„Familia este icoană și arvună a iubirii Preasfintei Treimi, întrucât în ea omul trăiește taina filiației, fraternității și paternității, respectiv bucuria de a fi copil (fiu sau fiică), frate (sau soră) și părinte (tată sau mamă)”, transmitea Sfântul Sinod în Anul omagial al Sf. Botez și al Sf. Cununii.

„De la familia conjugală sfințită (creștină) copilul învață ce este familia spirituală sfințitoare, adică Biserica, ai cărei membri sunt numiți fii și fiice, frați și surori, părinți și maici duhovnicești în Hristos Domnul.”, spune Patriarhul României.

Publicistul Iulian Capsali a participat de Ziua Familiei împreună cu PS Părinte Episcop SILUAN la o emisiune despre  „Familia cu mulți copii - curajul mărturisirii în societatea de azi” susținută de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. VIDEO: