ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Editura Rediviva din Milano a republicat în limba italiană volumul „Jurnalul Fericirii” de N. Steinhardt. Este a doua republicare în limba italiană a acestui volum, după apariția sa, la editura Il Mulino din Bologna, în traducerea Gabriellei Carageani și sub îngrijirea lui Gheorghe Carageani. 
 
„Jurnalul Fericirii” e considerat a fi unul dintre cele mai valoroase volume ale literaturii române de după 1990.
 
Editura Rediviva mulțumește mânăstirii Rohia care a permis apariția operei scriitorului Nicolae Steinhardt. Lucrarea apare în cadrul colecției de Spiritualitate, îngrijită de pr. Gabriel Popescu, care s-a ocupat de paginare și de copertă.
 
Fondată în anul 2012, în cadrul Centrului Cultural Italo Român din Milano, o asociație de voluntariat cultural, editura Rediviva urmărește promovarea valorilor culturale românești și menținerea interesului viu pentru bogăția culturală pe care o prezintă România. 
 
Rediviva numără în jur de 45 de titluri, adunate în opt colecții, și este prima editură românească din Italia ce își propune cunoașterea autorilor români, traducerea în italiană a unor importante opere literare, cu atenție și înspre istoria României, memorialistică, poezie.  
 
Editura a publicat pentru colecția „Memoria” și volumul „Le catacombe della Romania. Testimonianze dalle carceri comuniste (1945/1964)”, unde se regăseste un capitol dedicat scriitorului Nicolae Steinhardt.