ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 23 noiembrie, la Gaudeamus se lansează volumul „Mănăstirea Văratec în arhivele Securității. Agenta Vasilica, între Dumnezeu și Satan”, ediție îngrijită de către scriitorul și poetul Fabian Anton.

„Cu o introducere semnată de Părintele Arhimandrit Roman Braga, membru de seamă al grupării „Rugul Aprins", primul volum al seriei „Mănăstirea Văratec în arhivele Securității" aduce în atenția cercetătorilor și a publicului larg cele mai importante documente privitoare la agenta „Vasilica", numele conspirativ sub care își semna notele informative una din marile personalități ale mănăstirii Văratec racolate de Securitate. Un volum obligatoriu pentru a înțelege soarta monahismului românesc contemporan, o carte în care veți regăsi informații esențiale despre nummele de seamă ale ortodoxiei precum Patriarhul Justinian Marina, Patriarhul Iustin Moisescu, P.S. Gherasim Cucoșel, Schimonahia Pelaghia Amilcar, Arhim. Vartolomeu Dolhan, Arhim. Roman Braga, Pr. Andrei Scrima,  Arhim. Dionisie Velea, Protos. Dionisie Crețu, maica Eustochia Ciucanu, Pr. Constantin Sârbu, maica Benedicta Braga, etc.”, ne transmite autorul.


Fabian Anton este un cunoscut scriitor român, dar care s-a afirmat și ca poet sau jurnalist. În atenția opiniei publice a revenit prin interviul pe care l-a realizat cu torționarul Franț Țandără în anii 90 și care a reapărut la în mass-media la începutul anului 2019.