ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iată că de ceva vreme, omenirea întreagă stă sub frica bolii și a morții. Întocmai cum păcatul nu mai afectează astăzi doar omul la nivel de individ, ci s-a întins peste țări întregi, fiind ocrotit de legi naționale și apoi peste întreaga lume, ascunzându-se printre drepturile omului, la fel și boala care s-a făcut întâi epidemie, iar apoi pandemie.

Săptămâna aceasta, mai exact mâine, pe 1 iunie Biserica pomenește un doctor din secolul 11. Pe Sfântul Agapit, numit și doctorul Pecerskăi și asta pentru că a viețuit ca monah în Lavra Pecerska, Lavra Peșterilor de la Kiev. Sfântul tămăduia orice boală prin rugăciune și dând celui bolnav să mănânce niște rădăcini ale unei plante cu care el însuși se hrănea. Așa a vindecat pe absolut toți bolnavii care veneau la el, săraci sau bogați deopotrivă. Iar Sfântul Agapit nu accepta niciodată niciun fel de plată sau daruri. Totuși, prințul Vladimir Monomahul după ce a fost vindecat de Sfântul Agapit l-a forțat să primească aur și daruri de preț, iar Sfântul, pentru a nu-l mâhni, le-a luat, dar apoi le-a aruncat pur și simplu afară din chilie.

În vremea aceea era la Kiev și un medic armean vestit pentru capacitatea sa de a diagnostica orice boală și mai ales de a spune pacienților dacă aveau să supraviețuiască sau nu și cât anume mai aveau de trăit. Iar pe cei care, după estimarea sa, nu aveau șanse nici nu îi mai trata. În vremurile noastre, când somități medicale „proorocesc” milioane de morți ori de câte ori au ocazia și amestecă laolaltă în statistici pe cei care mor „de” un virus cu cei care mor „cu” un virus, semănând spaima, e mai actuală ca oricând o întâmplare consemnată în viața Sfântului Agapit de la Pecerska. A îngăduit Dumnezeu ca, la un moment dat, însuși Sfântul Agapit să se îmbolnăvească, iar medicul armean a venit la el și, cercetându-l, i-a spus că nu mai are de trăit decât cel mult 3 zile. Atunci Sfântul Agapit i-a zis cu mânie: „Aceasta este știința ta? Să îmi vestești moartea? Dacă ești cu adevărat iscusit, vindecă-mă!”. Dar medicul a rămas neputincios. Sfântul însă, rugându-se lui Hristos, doctorul sufletelor și al trupurilor, s-a ridicat de pe patul de moarte ca și cum nu ar fi avut nimic.Să luam aminte!VIDEO:

Sursa: TVR, UNIVERSUL CREDINȚEI. Realizator: Silviu Andrei Vlădăreanu. A prezentat: Rafael Udriște Producător: Andrei Victor Dochia