Sfinții Apostoli Olimp, Rodion, Sosipatru, Erast, Terțiu și Cvart sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox la data de 10 noiembrie. 

Toți cei șase sfinți fac parte din cei șaptezeci de ucenici ai Domnului. 

Sfinții Olimp și Rodion au fost ucenicii Sfântului Apostol Petru și au fost decapitați în Roma, din porunca împăratului Nero (54-68), după cum aflăm la Romani 16, 11-15.

Sfântul Sosipatru, pe care îl pomenește Sfântul Apostol Pavel tot în Epistola către romani, a fost episcop al Iconiei,un oraș în Licaonia - Asia Mică.  A plecat la Domnul în liniște, la bătrânețe

Sfântul Erast, pe care în aceeași epistolă îl pomenește Sfântul Apostol Pavel, mai întâi a fost iconom al Bisericii Ierusalimului, iar apoi episcop al Paneadei (Palestina), de unde cu pace s-a dus la Domnul.

Sfântul Cvart, episcopul Beritului (Fenicia), a pătimit pentru dreapta credință și a convertit mulți greci la credința creștină.

Sfântul Terțiu a scris epistola Sfântului Pavel către Romani și a fost al doilea episcop în Iconia, după Sfântul Sosipatru (Romani 16, 22).2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.