ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În data de 10 noiembrie, Biserica face pomenirea: Sfinților Apostoli Olimp, Irodion, Erast, Sosipatru, Terție și Cvart; Sfântului Mucenic Orest; Cuviosului Teostirict din Simvola; Cuviosului Arsenie din Capadocia.
 
Sfinții Apostoli Olimp, Rodion, Sosipatru, Erast, Terțiu și Cvart sunt din rândul celor șaptezeci de ucenici ai Domnului Iisus Hristos. 

Sfinții Olimp și Rodion au fost ucenicii Sfântului Apostol Petru și au fost decapitați în Roma, din porunca împăratului Nero (54-68), după cum aflăm la Romani 16, 11-15.

Sfântul Sosipatru, pe care îl pomenește Sfântul Apostol Pavel tot în Epistola către romani, a fost episcop al Iconiei,un oraș în Licaonia - Asia Mică.  A plecat la Domnul în liniște, la bătrânețe

Sfântul Erast, pe care în aceeași epistolă îl pomenește Sfântul Apostol Pavel, mai întâi a fost iconom al Bisericii Ierusalimului, iar apoi episcop al Paneadei (Palestina), de unde cu pace s-a dus la Domnul.

Sfântul Cvart, episcopul Beritului (Fenicia), a pătimit pentru dreapta credință și a convertit mulți greci la credința creștină.

Sfântul Terțiu a scris epistola Sfântului Pavel către Romani și a fost al doilea episcop în Iconia, după Sfântul Sosipatru (Romani 16, 22). VIDEO:
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews