11 mai: Sfântul Sfințit Mucenic Mochie preotul. Sfântul Ierarh Metodie și Sfântul Cuvios Chiril, luminătorii slavilor

Sfântul Sfințit Mucenic Mochie a trăit pe vremea împăratului Dioclețian (284-305) și era din Roma. Fiind preot al bisericii din cetatea Amfipoli, care este în părțile Macedoniei, se nevoia, învățând și propovăduind păgânilor Evanghelia lui Hristos, pe care îi aducea la adevărata credință, scrie Ziarul Lumina. Dându-se poruncă tuturor locuitorilor din acele locuri să aducă jertfe zeului Dionisos, mulți dintre creștini fugeau în ascunzători de frica persecuțiilor. Văzând atât de multă frică de moarte, Sfântul Mochie s-a hotărât să dea creștinilor un exemplu de curaj, înfruntând orice primejdie pentru numele lui Hristos.
Astfel, în
ziua hotărâtă pentru aducerea jertfelor, Mochie, mergând în capiștea
idolilor, a ridicat glas puternic și a răsturnat cu puterea lui Dumnezeu
altarul lui Dionisos cu tot ceea ce era pe el. Așa a arătat mucenicul
lui Hristos deșertăciunea idolilor și faptul că aceștia sunt fără nici o
putere. Atunci, păgânii l-au prins și l-au dus la dregătorul cetății,
care, aflând că Mochie este preot creștin, a poruncit să fie chinuit.
După ce i-au strujit tot trupul, l-au aruncat în mijlocul focului, dar
el a rămas nevătămat. Apoi, cu ajutorul Domnului, i-a dărâmat statuia lui Dionisos dregătorului antipat și l-a ars cu flăcările care îi fuseseră destinate lui.
L-au întemnițat apoi pentru foarte multă vreme până când un alt dregător, Maxim, l-a scos de acolo și l-a îndemnat să se lepede de Hristos-Domnul. Sfântul Mochie a rămas însă tare în credință și a propăvăduit ăublic credința creștină. La aducerea unor lei pentru a-l sfârteca aceștia au venit și au început să-i lingă picioarele. Mulțimea cetățenii a cerut într-un glas ca sfântul să fie eliberat că este om al lui Dumnezeu. Antipatul l-a trimis de frică în Bizanț unde i s-a tăiat capul iar sufletul i s-a ridicat la Domnul. Pe locul unde și-a dat sufletul în mâinile Domnului, Sfântul Împărat Constantin cel Mare a ridicat o biserică frumoasă în cinstea Sfântului Mucenic Mochie.

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

După ce au ”pierdut” Coiful Dacic, olandezii vor și sculpturile lui Brâncuși

Mort subit după vaccin, în floarea vieții - a debutat post-mortem...

Av. Florentin Țuca: Roagă-te, mănâncă, luptă și repetă

Un Chip al Luminii : Nil Dorobanțu - De unde vii Sfinte Desculț? De la Hristos. Și unde te duci? La Hristos

Luminița Arhire: CAREU DE INTELECTUALI CU DANILEȚ ÎN COADĂ

REACȚIUNEA: Cenzura euro-bolșevicilor se ascute ca lupta de clasă. Vlad Pârău: O nouă dezinformare de la Context.ro. Să verificăm factual știrile false răspândite de foștii verificatori factuali împotriva folkiștilor!
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Cultură Istorie Prima pagină Știri
Persoane: Iisus Hristos Mântuitorul nostru
Locații: Imperiul Bizantin România
Organizații: Biserica Ortodoxă Română Biserica Ortodoxă Rusă
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)