1400 de tineri ortodocși din 7 județe vor participa timp de 3 zile la a doua ediție a I.T.O. Moldova, la acest sfârșit de săptămână. Întâlnirea pe tema „Tânărul în cetate” începe vineri la Iași, cuprinzând 6 conferințe și sesiuni de lucru, vizite prin orașul-capitală a Moldovei, un concert de muzică veche, momente de rugăciune și participarea la Sfânta Liturghie arhierească, duminică, la Catedrala Mitropolitană.

„Începând cu data de 23 august și până pe 25 august 2019, Iașul este gazdă a unei întâlniri ce prinde deja rădăcini în Moldova – Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova. Organizată de Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepicopiei Iașilor, ITO Moldova este la a a doua ediție și timp de trei zile, orașul celor șapte coline va reuni în inima sa 1400 de tineri ortodocși din jud. Iași, Neamț, Botoșani, Suceava, Bacău, Vaslui, Ialomița și 248 de voluntari care se pregătesc să-i primească și să-i bucure pe tinerii care vin și pentru care întâlnirea nu este doar prilej de întâlnire, ci și de formare.

Toți invitații din acest an s-au dorit a fi oameni care prin cuvântul lor pot stârni curiozitate, stimulându-i pe tineri să se implice în viața societății și îndemnându-i pe aceștia să facă, în primul rând, o schimbare în viețile lor pentru a putea face mai târziu o schimbare în comunitățile în care trăiesc.

Ediția de anul acesta are ca temă „Tânărul în cetate”, subiect ce va fi dezbătut în cadrul a șase conferințe de tip TEDx și a sesiunilor de lucru. Tinerii vor avea ocazia să afle răspuns la propriile întrebări referitoare la rolul lor în societatea contemporană și despre cum puterea unei singure persoane poate ajuta la evoluția unei întregi societăți. Tema din acest an are la bază cartea „Creștinul în cetate”, al cărei autor este dl. prof. Adrian Papahagi. Domnul profesor, alături de alte personalități prezente Pr. Visarion Alexa, Anamaria Popa, Mihăiță Neșu, Arhim. Nicodim Petre și Maica Siluana Vlad ne vor încredința că tânărul a fost mereu cel care poate schimba sau poate stagna evoluția lumii în care trăiește.

În programul întâlnirii, tinerii au un răgaz de câteva ore în care să descopere tainele orașului gazdă, înainte de conferința cu nume omonim temei și concertului, susținut de Ansamblul de muzică veche Anton Pann. Fiind un eveniment al întregului oraș, așteptăm ieșenii și pe toți cei care vor să se bucure alături de noi la acest eveniment, sâmbătă începând cu orele 18:00, în Grădina Palas.

ITOM 2019 se va încheia în ziua de 25 august cu Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană (09.00-12.00)”, se arată într-un comunicat trimis de organizatori pe adresa redacției ActiveNews.

Arhiepiscopia Iașilor, Departamentul Misiune pentru Tineret, ASCOR și ATOR Iași, în calitate de organizatori ai I.T.O. Moldova, mulțumesc partenerilor pentru ajutorul și implicarea lor în buna desfășurare a evenimentului. Principalele instituții și organizații care au sprijinit Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova sunt: Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Serviciul Județean de Ambulanță, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Doxologia Media, Trinitas TV, Icreate Media, Rofilco.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews