ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Apostol Iuda, ruda Domnului, a fost unul din cei doisprezece Sfinți Apostoli ai lui Hristos, trăgându-se din seminția lui David și a lui Solomon. El s-a născut în Nazaretul Galileii, din tatăl său, Iosif teslarul – care a fost după aceea logodnicul Preacuratei Fecioare Maria – și din maica sa Salomeea, nu cea din Betleem, ci alta, care a fost fiica lui Agheu, fiul lui Varahie și fratele lui Zaharia.
 
Sfântul Iuda, ruda Domnului, a fost fiul lui Iosif și fratele lui Iacov. Este autorul unei Epistole din Noul Testament. A propovăduit Evanghelia în Iudeeea, Samaria, Idumeea, Siria și în alte ținuturi. 
 
Când a ajuns în Muntele Ararat, a fost prins de păgâni, răstignit și omorât cu săgeți, primind astfel cununa muceniciei.

Sfântul Cuvios Paisie cel Mare

Cuviosul Părintele nostru Paisie a fost din Egipt. El s-a născut din părinți dreptcredincioși, îmbunătățiți și îmbogățiți de obiceiuri bune și creștinești, care aveau șapte copii asemeni lor în obiceiuri și fapte bune. Bogăția lor le era destulă, încât puteau să ajute și pe cei ce aveau trebuință; căci, cu cât împărțeau la săraci averile lor, cu atât mai mult Dumnezeu le înmulțea toate, potrivit Doxologia
 
Tot pe 19 iunie se face prăznuirea Sfântului Mucenic Zosima Ostașul și a Cuviosului Zinon din Egipt.

Surse: Basilica.ro, Agenda Duhovnicească, Epifania