Liviu Vasilică (n. 2 iulie 1950, Plosca, Teleorman - d. 19 octombrie 2004) a fost un cântăreț de muzică populară românească din județul Teleorman, de meserie medic pediatru.

Și-a început activitatea artistică de solist vocal de muzica populară încă din perioada studenției (1974-1980), clasându-se pe primul loc la toate etapele naționale ale Festivalurilor Artei Studențești, pentru originalitatea repertoriului și a stilului de interpretare. A debutat în cadrul emisiunii TV Tezaur folcloric de pe postul național TVR1. A făcut primele înregistrări la Institutul de Etnografie și Folclor "Constantin Brăiloiu".

"Abia aștept să mă întorc în sat la bătrânețe, să mor acolo, între "moromeții" mei. Îmi plac țăranii mei, îmi plac copiii (dacă am patru, va imaginați!), îmi plac florile, îmi plac animalele. Oricum, am treabă multă: dimineața sunt la cabinet, după-amiază la Ansamblu, noaptea recondiționez costume populare. Când cos, ascult înregistrările sau fac repetiții: cânt și cos. De curând, am recondiționat o grămadă de costume, le-am dezorzonat, că erau înzorzonate, erau costume vechi, foarte frumoase, pe care generațiile din urmă au pus tot felul de paiete de plastic, iar eu le-am scos și le-am adus la forma lor inițială", spunea Liviu Vasilică. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews