ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Vasilică (n. 2 iulie 1950, Plosca, Teleorman - d. 19 octombrie 2004) a fost un cântăreț de muzică populară românească din județul Teleorman, de meserie medic pediatru.

Și-a început activitatea artistică de solist vocal de muzica populară încă din perioada studenției (1974-1980), clasându-se pe primul loc la toate etapele naționale ale Festivalurilor Artei Studențești, pentru originalitatea repertoriului și a stilului de interpretare. A debutat în cadrul emisiunii TV Tezaur folcloric de pe postul național TVR1. A făcut primele înregistrări la Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu”.

„Abia aștept să mă întorc în sat la bătrânețe, să mor acolo, între „moromeții” mei. Îmi plac țăranii mei, îmi plac copiii (dacă am patru, va imaginați!), îmi plac florile, îmi plac animalele. Oricum, am treabă multă: dimineața sunt la cabinet, după-amiază la Ansamblu, noaptea recondiționez costume populare. Când cos, ascult înregistrările sau fac repetiții: cânt și cos. De curând, am recondiționat o grămadă de costume, le-am dezorzonat, că erau înzorzonate, erau costume vechi, foarte frumoase, pe care generațiile din urmă au pus tot felul de paiete de plastic, iar eu le-am scos și le-am adus la forma lor inițială", spunea Liviu Vasilică.