ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


La data de 2 septembrie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Mucenic Mamant.

Sfântul Mucenic Mamant s-a născut în închisoare, în zona Paflagonia (Asia Mică). Părinții săi, Theodot și Rufina, au fost întemnițați pentru că nu au lepădat credința în Hristos. Tatăl său a murit înainte ca acesta să se nască, iar mama sa a trecut la cele veșnice după ce l-a născut.


La porunca lui Dumnezeu, o femeie pe nume Amina a luat în grija sa pruncul Rufinei. Acesta nu a vorbit până la vârsta de 5 ani, primul cuvânt pe care l-a rostit a fost "Mama”. Amina, vazând că deseori copilul își striga mama, i-a pus numele Mamant.

Ajungând la maturitate, Sfântul Mamant s-a remarcat ca și părinții săi în mărturisirea credinței în Domnul nostru Iisus Hristos. Va vârsta de 15 ani, Mamant este adus în fața despoticului împărat Aurelian, deoarece făcea parte dintr-o familie nobiliară și i se cere să renunțe la credința sa. 

Nevrând să renunțe la credință și mărturisind pe Mântuitorul Iisus Hristos ca singurul Împărat al cerului și al pământului, el a fost supus la chinuri îngrozitoare: biciuire, ardere cu făclii, iar în cele din urmă a fost aruncat în mare. Un înger al Domnului l-a salvat și l-a dus pe un munte de lângă Cezareea. Aici, fiarele sălbatice s-au îmblânzit datorită rugăciunilor acestuia. În anul 275 este descoperit de către persecutori și trimis din nou în judecată, fiind ucis.


În Occident, Sfântul Mamant este prăznuit pe 7 și 17 august și a dat numele unei arene celebre din Spania: San Mammes. Este stadionul echipei basce Athletic Bilbao.

san-mames-stadion-sfantul-mamant

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews