Sfântul Mucenic Iulian din Tars († 303) – S-a născut în cetatea Anazarb (Cilicia). Tatăl său era senatorul cetății, elin de neam și păgân. Mama sfântului mucenic era creștină și și-a crescut copilul în evlavie de cele sfinte. După moartea soțului, s-a mutat în Tars.

În timpul prigoanei împotriva creștinilor a împăratului Dioclețian (284-305) Sfântul Iulian a fost denunțat ca fiind creștin și a fost chemat la guvernatorul Marcian care a încercat să-l determine să renunțe la credința sa prin felurite chinuri. Astfel, un an întreg a fost mutat tânărul Iulian prin temnițele cetăților Ciliciei, fiind schingiuit. Guvernatorul Marcian considera că prin aceste chinuri îi va îngrozi pe ceilalți creștini.
 
Sfântul Iulian avea doar 18 ani când și-a dat viața pentru credința creștină. El a fost întărit de mama lui să meargă la moarte cu mulțumire. Amândoi au primit cununa muceniciei în 303 d.Hr.
 
În cele din urmă Sfântul Mucenic Iulian a fost închis într-un sac plin cu scorpii și aruncat în mare. Trupul lui a fost adus de valuri pe uscat și a fost luat de credincioși care l-au dus mai întâi în Alexandria (Egipt) și apoi în Antiohia. După spusele Sfântului Ioan Gură-de-Aur, la moaștele Sfântului Mucenic Iulian s-au făcut mari minuni.
 
Tot pe 21 iunie mai sunt prăznuiți: Sfântul Mucenic Afrodisie, Sfântul Sfințit Mucenic Terentie (episcop de Iconia), Sfântul Mucenic Iulian Egipteanul.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews