Sfântul Mucenic Iulian din Tars († 303) – S-a născut în cetatea Anazarb (Cilicia). Tatăl său era senatorul cetății, elin de neam și păgân. Mama sfântului mucenic era creștină și și-a crescut copilul în evlavie de cele sfinte. După moartea soțului, s-a mutat în Tars.

În timpul prigoanei împotriva creștinilor a împăratului Dioclețian (284-305) Sfântul Iulian a fost denunțat ca fiind creștin și a fost chemat la guvernatorul Marcian care a încercat să-l determine să renunțe la credința sa prin felurite chinuri. Astfel, un an întreg a fost mutat tânărul Iulian prin temnițele cetăților Ciliciei, fiind schingiuit. Guvernatorul Marcian considera că prin aceste chinuri îi va îngrozi pe ceilalți creștini.
 
Sfântul Iulian avea doar 18 ani când și-a dat viața pentru credința creștină. El a fost întărit de mama lui să meargă la moarte cu mulțumire. Amândoi au primit cununa muceniciei în 303 d.Hr.
 
În cele din urmă Sfântul Mucenic Iulian a fost închis într-un sac plin cu scorpii și aruncat în mare. Trupul lui a fost adus de valuri pe uscat și a fost luat de credincioși care l-au dus mai întâi în Alexandria (Egipt) și apoi în Antiohia. După spusele Sfântului Ioan Gură-de-Aur, la moaștele Sfântului Mucenic Iulian s-au făcut mari minuni.
 
Tot pe 21 iunie mai sunt prăznuiți: Sfântul Mucenic Afrodisie, Sfântul Sfințit Mucenic Terentie (episcop de Iconia), Sfântul Mucenic Iulian Egipteanul.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.