24 noiembrie: Moartea lui Ion I. C Brătianu, artizanul Marii Uniri
Modernizarea României a fost țelul politic al lui Ionel Brătianu. Și-a pus semnătura pe toate marile documente și legi din timpul domniilor regilor Carol I și Ferdinand - reforma agrară și administrativă, revizuirea Constituției, organizarea sistemului de învățământ. La doi ani de la alegerea sa ca deputat, Ionel Bratianu a devenit membru al guvernului. A fost de mai multe ori ministru și apoi prim-ministru.
Conform istoricului Ioan Scurtu, premierul Brătianu a luat decizia de a băga România în război, care în final a dus la unitatea națională.
A fost conducătorul delegației române la Conferința de Pace de la Versailles. În această calitate i-a revenit obligația de a răspunde reproșului semnării de către România a unei păci separate cu Puterile Centrale în 1918 (Pacea de la Buftea). Abilității sale diplomatice i se datorează convingerea aliaților cu privire la justețea revendicărilor teritoriale ale Regatului Român.
Personalitatea puternică a lui Ionel Bratianu a fost omagiată la vila familiei din Ștefănești, locul unde s-au luat numeroase din deciziile politice cruciale pentru modernizarea României.
Conacul familiei Bratianu adăpostește și o impresionantă bilbiotecă, una dintre cele mai importante din România acelor vremuri. Mii de volume de istorie, reviste și fotografii recompun istoria începutului de secol XX.
A trecut la cele veșnice la 24 noiembrie 1927.
Pe același subiect

15 ianuarie: Nașterea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut, Ziua Culturii Naționale. Credința lui Eminescu: “Nu se mișcă un fir de păr din capul nostru fără știrea lui Dumnezeu”. Ioan Aurel Pop: Pentru Eminescu, România exista întreagă
MĂRTURIE: Mihai Eminescu a apărut drept sfânt Părintelui văzător cu duhul Nicodim Bujor de la Cernica. La Mormântul lui Eminescu de ziua lui, cu Părintele Emanuel Ganciu și tinerii veniți la chemarea lui Mihai Tîrnoveanu. FOTO / VIDEO

ÎPS Teodosie: Sfânta Împărtășanie este mai puternică decât orice vaccin, iar apa sfințită e un medicament în plus. Eu nu voi permite să se mai închidă vreo biserică în eparhia mea pentru că nu se cuvine

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro

Din puțul gândirii neo-marxiștilor. Useristul Bulai lovește din nou: Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi schimbat șefii TVR și CNA. La mulți ani, Mihai!”

Cum i-a fost intentat lui Eminescu un proces de presă de către autoritățile Austro-Ungariei, la numai 20 de ani
Recomandările noastre

Mareșalul Românismului Radu Theodoru a împlinit 97 de ani. La Mulți și Binecuvântați Ani! Crezul lui despre Românul Absolut: „Eminescu este Biblia Românismului!”. INTERVIU: „Românii se vor ridica!”

TEORIA ELITELOR ȘI TEORIA PĂTURII SUPERPUSE. Teoria paretiană și teoria eminesciană despre calitățile și defectele păturii guvernante
Locații: Regatul României
Subiecte: Istoria României Marea Unire
Organizații: Partidul Național Liberal (PNL)
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)