ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Wolfgang Amadeus Mozart s-a născut la Salzburg, 27 ianuarie 1756, ca fiu al lui Leopold Mozart (1719-1789) și al Annei Maria Pertl (1720-1778). La botez, pe lângă Wolfgang a primit numele de Johannes Chrysostomus, adică echivalentul german al lui Ioan Gură de Aur, sfântul arhiepiscop al Constantinopolului, dar și Theophilus.

Acest ultim prenume, al cărui echivalent românesc este Teofil, adică Iubitor de Dumnezeu, a fost transformat în Gottlieb și apoi în Amadeus, traducerea sa în italiană.

Cei 35 de ani de viață ai lui Mozart pot fi împărțiți în trei mari etape, corespunzând principalelor epoci de viață și de creație a marelui artist. Primii 17 ani, între 1756-1773, alcătuiesc prima etapă din viața muzicianului și reprezentată de călătoriile pe care le-a întreprins genialul copil prin toate marile centre muzicale ale Europei.
 
Mozart s-a născut cu o înclinație muzicală excepțională. Avea doar patru ani atunci când tatăl lui i-a dat primele lecții de clavecin.
 
Pentru a citi articolul integral, faceți click AICI.