ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului este pomenit în calendarul creștin ortodox la data de 27 aprilie. Acesta a fost fratele lui Iacov, Iosie și Iuda, cei numiți împreună „frații Domnului”, ei fiind de fapt veri ai Mântuitorului.

Sfântul Simeon a fost fiul lui Cleopa și al Mariei lui Cleopa, verișoară a Maicii Domnului. După Învierea și Înălțarea Domnului la cer, Sfântul Simeon s-a numărat în ceata sfinților șaptezeci de Apostoli, umblând prin cetăți și prin sate, învățând cuvântul Domnului și făcând minuni.

Sfântul Mucenic Simeon a fost episcop în Ierusalim, ales de Sfinții Apostoli după uciderea Sfântului Apostol Iacov în anul 62.

Sfântul episcop a suferit multe chinuri în timpul vieții sale fiind suspus torturilor în timpul persecuțiilor lui Vespasian (66-79), Titus (79-81), Dominițian (81-96), scăpând însă cu viață.

În anul 70, când au năvălit romanii conduși de Tit în Ierusalim, creștinii împreună cu episcopul Simeon s-au retras dincolo de Iordan, în cetatea Pella. După ce Ierusalimul a fost distrus, creștinii s-au întors. Episcopul Simeon a convertit mulți păgâni la creștinism.

Pentru credința sa a fost răstignit la vârsta de 120 de ani, în anul 107,în timpul domniei lui Traian (98-117).

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews