1. Aducerea moaștelor Sf. Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul – Sfântul Ignatie, Episcopul Antiohiei, ucenicul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan a trecut la Domnul în circul din Roma în ziua de 20 decembrie, anul 107. Creștinii de acolo i-au strâns osemintele. În anul 108, le-au dus în Antiohia, le-au îngropat în cimitirul de lângă Dafne din marginea orașului.

În anul 438, adică în timpul împăratului Teodosie al II-lea caligraful, au fost mutate în Biserica „Sfântul Ioan Gură de Aur” din mijlocul Antiohiei. În veacul al VII-lea, adică în timpul împăratului Heraclius (610-641), sfintele moaște au fost duse iarăși la Roma și așezate în Biserica „Sfântul Clement”. Astăzi se sărbătorește amintirea aducerii lor din Roma în Antiohia în anul 108.

2. Sfinții Mucenici Filotei – Acest sfânt mucenic a pătimit pentru Mântuitorul Iisus Hristos în Samosata (Siria). În urma supliciilor la care a fost supus, a primit cununa muceniciei mărturisind până în ultima clipă credința în Mântuitorul nostru Iisus Hristos.