Sfânta Muceniță Teodosia este sărbătorită de Biserica Creștin-Ortodoxă la data de 29 mai.

Aceasta s-a născut în orașul Tir din Fenicia.

În anul 308, în ziua de 2 aprilie, la praznicul Învierii Domnului, a văzut un grup de creștini care urma să fie dus în fața judecății persecutorilor păgâni pentru că mărturiseau credința în Iisus Hristos. Ea le-a adresat vorbe de îmbărbătare, rugându-i s-o pomenească în Împărăția Domnului, când vor sta înaintea Lui, după sfârșitul nevoinței lor mucenicești.

Pentru faptul că Sfânta Teodosia a început să-i încurajeze și să-i fericească pentru pătimirea lor, a fost adusă înaintea guvernatorului Urban, care i-a cerut să abandoneze credința în Adevăratul Dumnezeu și să jertfească la idolii făcuți de mână omenească. Tânăra a refuzat categoric, mărturisind că este creștină și nu se poate închina decât Sfintei Treimi.
 
Din această cauză soldații au torturat-o îngrozitor, rupându-i carnea cu cârlige de fier până i s-au văzut oasele.

Mucenița a răbdat în tăcere și cu zâmbetul pe față chinurile, iar când guvernatorul i-a cerut din nou să sacrifice la idoli, ea i-a răspuns:
 
„Nebunule, mi s-a dăruit să fiu în rândul mucenicilor”. Apoi i-au atârnat o piatră de gât și a fost aruncată în mare, dar au salvat-o îngerii. Persecutorii au prins-o din nou și au dat-o fiarelor sălbatice, dar acestea nu au sfâșiat-o, ci îi slujeau cu blândețe. A fost supusă multor feluri de chinuri, în cele din urmă primind martiriul prin înecare.

Noaptea, Sfânta Teodosia a apărut în vedenie părinților ei, care încercaseră să o convingă să aleagă viața pământească în locul Vieții Veșnice. Îmbrăcată într-o haină strălucitoare, cu o cunună de flori pe cap și o Cruce aurită în mână, ea le-a spus: „Priviți slava cerească, de care ați vrut să mă lipsiți!”

Sfânta Teodosia este prăznuită în 29 mai, ziua în care sfintele sale moaște i-au fost mutate la Constantinopol și, mai târziu, la Veneția.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews