Sfântul Paramon a trăit în secolul al III-lea, în timpul domniei lui Deciu. Achilin, dregatorul Răsăritului, a poruncit către 370 de creștini să jertfească zeului Poseidon.

Pentru că aceștia au refuzat, au fost uciși. În vremea pătimirii acestora, a trecut pe lângă ei Paramon, un creștin, care a strigat către Achilin: "O, cât de mulți drepți sunt înjunghiați fără vină, de necuratul voievod, pentru că nu se închină idolilor lui celor fără de suflet și muți".

La auzul acestor cuvinte, Achilin a poruncit ca Paramon să fie ucis. Înainte de a primi moartea, a fost supus la mai multe chinuri. I s-a smuls limba, apoi i s-au înfipt în toate mădularele trestii. În urma acestor chinuri, a fost săgetat cu sulițele și astfel, și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

Tot astăzi, facem pomenirea:
- Sfântului Mucenic Filumen;
- Sfântului Cuvios Nicolae, arhiepiscopul Tesalonicului;
- Sfântului Mucenic Ioan din Persida;
- Sfântului Urban, episcopul Macedoniei;
- Sfântului Mucenic Valerin;
- Sfântului Dionisie, episcopul Corintului;
- Cuviosului Pancosmie;
- Sfântului Cuvios Pitirun;
- Sfântului Fedros.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.