Pe data de 3 iulie, în Biserica Ortodoxă se face pomenirea Sfântului Mucenic Iachint. 

Acesta era din Cezareea Capadociei și a fost slujitor al meselor imperiale, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). 

Sfântul Mucenic Iachint a fost pârât că este creștin și a fost silit să guste din jertfele care erau aduse idolilor. Pentru că a refuzat s-o facă, mărturisindu-L pe Hristos, a fost bătut și băgat în temniță.

Acolo i s-a dat să mănânce numai din cele jertfite idolilor. Însă sfântul Iachint a refuzat să guste din această hrană și a rămas nemâncat timp de patruzeci de zile. Slăbind de foame, și-a dat sufletul lui Dumnezeu, în anul 108.

Unul din străjeri, intrând după obicei în temniță ca să-i ofere drept hrană cele jertfite idolilor, a văzut temnița luminată în chip minunat și doi îngeri stând lângă Sfântul Iachint. Unul acoperea trupul sfântului cu o haină prealuminoasă, iar altul îi punea pe cap o cunună preaminunată. 

Împăratul a poruncit ca trupul Sfântului Mucenic Iachint să fie aruncat în loc pustiu, spre a fi mâncat de animalele sălbatice.

Moaștele Sfântului Iachint au fost luate din pustie de preotul Timotei, o rudă a mucenicului Iachint.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews