Pe data de 3 iulie, în Biserica Ortodoxă se face pomenirea Sfântului Mucenic Iachint. 

Acesta era din Cezareea Capadociei și a fost slujitor al meselor imperiale, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). 

Sfântul Mucenic Iachint a fost pârât că este creștin și a fost silit să guste din jertfele care erau aduse idolilor. Pentru că a refuzat s-o facă, mărturisindu-L pe Hristos, a fost bătut și băgat în temniță.

Acolo i s-a dat să mănânce numai din cele jertfite idolilor. Însă sfântul Iachint a refuzat să guste din această hrană și a rămas nemâncat timp de patruzeci de zile. Slăbind de foame, și-a dat sufletul lui Dumnezeu, în anul 108.

Unul din străjeri, intrând după obicei în temniță ca să-i ofere drept hrană cele jertfite idolilor, a văzut temnița luminată în chip minunat și doi îngeri stând lângă Sfântul Iachint. Unul acoperea trupul sfântului cu o haină prealuminoasă, iar altul îi punea pe cap o cunună preaminunată. 

Împăratul a poruncit ca trupul Sfântului Mucenic Iachint să fie aruncat în loc pustiu, spre a fi mâncat de animalele sălbatice.

Moaștele Sfântului Iachint au fost luate din pustie de preotul Timotei, o rudă a mucenicului Iachint.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.