Sfânta Muceniță Anisia s-a născut la Tesalonic, din părinți nobili și bogați, care au crescut-o cu mare evlavie pentru credința creștină. După moartea părinților, s-a închinat pe sine cu totul rugăciunii și cugetărilor dumnezeiești în propria ei casă.

Din dragoste pentru Hristos, mărturisea adesea: "O, cât de mincinoasă este viața tinereții, întru care fie te smintești, fie smintești pe alții! Cu cât mai bună este bătrânețea! Iar sufletul meu se umple de tristețe văzând cât trebuie să aștept până ce voi urca la Domnul." Ea și-a vândut toate averile, a împărțit venitul săracilor și a trăit după aceea numai din munca mâinilor ei.

În acea perioadă, împăratul Maximian a decretat că oricine poate să ucidă în voie creștini, oriunde îi va afla, fără nicio judecată și nicio sentință. Pentru că a mărturisit că este creștină, Sfânta Muceniță a fost ucisă, de către un soldat, în timp ce mergea spre biserică.

Tot în această zi facem pomenirea Cuvioasei Teodora din Cezareea, Sfântului Mucenic Fileter și a Cuviosului Leon, arhimandritul.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.