Pe 31 august, Biserica sărbătorește Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului și îi pomenește pe: Sfinții Mucenici Andrei, Iraclie, Faust și Mina; Sfântul Mucenic Fileort; Sfântul Mucenic Diadoh. 

Cinstitul Brâu al Preacuratei Maicii lui Dumnezeu a fost adus în Constantinopol într-un sicriaș de aur și a fost pus în biserica pe care împăratul Teodosie cel Tânăr o zidise în numele Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, în Halcopratie, în traducere, "târgul de aramă".


După mai mulți ani, pe vremea împăratului Leon, femeia lui, Zoe, era chinuită de duhul cel rău. Din acest motiv, împăratul și rudele lui erau mâhniți; de aceea, se făceau multe rugăciuni către Dumnezeu pentru împărăteasa care suferea.

Într-o zi, i s-a arătat o vedenie dumnezeiască, care i-a spus că de se va așeza pe ea Brâul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, va fi vindecată. Împărăteasa i-a spus de această vedenie împăratului Leon, care a rugat pe patriarh să dezlege pecetea, s-a deschis sicriul și s-a găsit întreg cinstitul Brâu al Preacuratei Maicii lui Dumnezeu, nici câtuși de puțin deteriorat, indiferent de vechimea vremii. Patriarhul a sărutat cinstitul brâu cu cucernicie și l-a adus împărătesei. Imediat ce l-a întins pe el deasupra ei, aceasta a scăpat de chinul diavolesc, fiind vindecată în totalitate.

Atunci toți cu bucurie au dat slavă Preacuratei Maici a Dumnezeului Hristos iar cinstitul Brâu a fost așezat în aceeași raclă de aur, pecetluit cu pecetea împărătească, iar în cinstea Preasfintei Fecioare s-a făcut sărbătoare, pentru aducerea aminte de minunea ce a fost făcută cu sfântul ei Brâu, prin mila și iubirea de oameni a Celui ce S-a născut din ea, a Lui Hristos, Dumnezeu.

De atunci și până astăzi, sunt consemnate nenumărate vindecări pe care Maica Domnului le-a făcut prin Brâul pe care l-a dăruit, astfel, celor ce o iubesc.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews