ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 31 august, Biserica sărbătorește Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului și îi pomenește pe: Sfinții Mucenici Andrei, Iraclie, Faust și Mina; Sfântul Mucenic Fileort; Sfântul Mucenic Diadoh. 

Cinstitul Brâu al Preacuratei Maicii lui Dumnezeu a fost adus în Constantinopol într-un sicriaș de aur și a fost pus în biserica pe care împăratul Teodosie cel Tânăr o zidise în numele Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, în Halcopratie, în traducere, "târgul de aramă".

După mai mulți ani, pe vremea împăratului Leon, femeia lui, Zoe, era chinuită de duhul cel rău. Din acest motiv, împăratul și rudele lui erau mâhniți; de aceea, se făceau multe rugăciuni către Dumnezeu pentru împărăteasa care suferea.

Într-o zi, i s-a arătat o vedenie dumnezeiască, care i-a spus că de se va așeza pe ea Brâul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, va fi vindecată. Împărăteasa i-a spus de această vedenie împăratului Leon, care a rugat pe patriarh să dezlege pecetea, s-a deschis sicriul și s-a găsit întreg cinstitul Brâu al Preacuratei Maicii lui Dumnezeu, nici câtuși de puțin deteriorat, indiferent de vechimea vremii. Patriarhul a sărutat cinstitul brâu cu cucernicie și l-a adus împărătesei. Imediat ce l-a întins pe el deasupra ei, aceasta a scăpat de chinul diavolesc, fiind vindecată în totalitate.

Atunci toți cu bucurie au dat slavă Preacuratei Maici a Dumnezeului Hristos iar cinstitul Brâu a fost așezat în aceeași raclă de aur, pecetluit cu pecetea împărătească, iar în cinstea Preasfintei Fecioare s-a făcut sărbătoare, pentru aducerea aminte de minunea ce a fost făcută cu sfântul ei Brâu, prin mila și iubirea de oameni a Celui ce S-a născut din ea, a Lui Hristos, Dumnezeu.

De atunci și până astăzi, sunt consemnate nenumărate vindecări pe care Maica Domnului le-a făcut prin Brâul pe care l-a dăruit, astfel, celor ce o iubesc.