ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare an, la data de 4 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a Animalelor. Evenimentul a fost inițiat în 1931 la Florența, ca modalitate de a face cunoscută situația speciilor aflate în pericol.

Această sărbătoare a fost proclamată, official, de Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor în anul 1931, în memoria sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan și protector al animalelor, canonizat de Biserica Catolică la 4 octombrie 1228.

imageResize

Primele lucrări privind drepturile și protecția animalelor au fost publicate în secolul al XVIII-lea, iar prima lege pentru protecția animalelor s-a numit "Martin’s Act” și a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822.


După anul 1945, ziua de 4 octombrie a fost desemnată, în mod oficial Ziua internațională pentru protecția animalelor, fiind sărbătorită, anual, în toată lumea.