ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Palatul Voievodal Curtea Veche va fi restaurat cu peste 46,3 milioane de lei, un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici referitori la lucrările la acest obiectiv fiind adoptat în ședința Consiliului General al Municipiului București de joi.

Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea totală a investiției necesare pentru restaurarea și punerea în valoare a obiectivului este de 46.347.375 de lei. Durata de realizare a investiției este de 32 de luni, informează Agerpres.

"Ansamblul medieval zona Palatului Voievodal Curtea Veche reprezintă o adevărată insulă urbană încadrată în centrul istoric al municipiului București delimitat de străzile Franceză, Șelari, Șepcari, Covaci, Soarelui, este în imediata vecinătate a Bisericii Sf. Anton și a Hanului lui Manuc", precizează proiectul de hotărâre.
Istoria Curții Vechi se întinde pe o perioadă cuprinsă între secolul al XIV-lea și jumătatea secolului al XVII-lea, timp în care a parcurs zece etape de evoluție.

Lucrările la acest obiectiv sunt structurate în trei: Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche, amenajări exterioare și branșamente. Toate acestea au rolul de a asigura un spațiu muzeal de calitate și divers în care se vor regăsi spații expoziționale, multifuncționale destinate întrunirilor și manifestărilor culturale, birouri, spații tehnice necesare asigurării climatizării, spații de depozitare materiale arheologice, etc.