Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Mănăstirii Dalmaților, este pomenit în calendarul creștin ortodox la 6 iunie.

Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, originar din Capadocia, a intrat în monahism la vârsta de 20 de ani, în Mănăstirea lui Dalmat.

ImunoMedica


Timp de zece ani s-a îngrijit de grădina mănăstirii în ascultare, smerenie și liniște, fiind învrednicit de Dumnezeu cu darul facerii de minuni. Apoi, egumenul mănăstirii l-a făcut preot, fără ca el să vrea.

După câțiva ani, când a murit egumenul, Ilarion a plecat la Mănăstirea Cataron, de unde a fost chemat și numit egumen al Mănăstirii Dalmaților. A suferit din cauza împăratului iconoclast Leon Armeanul (813-820), care l-a supus la chinuri și l-a închis în mai multe mănăstiri. Eliberat de împăratul Mihail Travlu (820-829), a suferit din nou în timpul fiului acestuia, Teofil (829-842), fiind trimis în exil în insula Afusia.

A revenit în mănăstirea sa abia după anul 843, unde a viețuit până la plecarea sa la Domnul, la vârsta de 70 de ani.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.