ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Icoana Maicii Domnului  „din Arabia” sau „Arapet” este una dintre cele mai vechi icoane din Biserica Ortodoxă. Conform Tradiției, Icoana Maicii Domnului „Arapet” sau „din Arabia” a apărut în timp ce Sfântul Apostol Toma se afla în zonele Etiopia, Arabia și India, pentru a le creștina.

Deosebit la această icoană este faptul că în loc de cele trei stele care apar în mod normal pe veșmântul Maicii Domnului (mantia semnifică fecioria veșnică/pururea a Maicii Domnului), pe mantie apar trei medalioane care înfățișează capetele unor îngeri de dimensiuni mici.

Pruncul Hristos este înfățișat în brațele Maicii îmbrăcat cu un veșmânt roșu, partea superioară a corpului și picioarele rămânând descoperite. El ține mâna dreaptă peste umărul Maicii Sale. În alte copii ale icoanei, Maica Domnului este înfățișată cu o coroană regală pe cap.

Potrivit Basilica.ro, această icoană se aseamănă la aspectul veșmântului cu icoanele Maicii Domnului „Întru naștere fecioria ai păzit” (17 octombrie) și „Prealăudată Maică” (6 octombrie).