La 6 septembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea minunii săvârșite în Colose (Frigia) de Sfântul Arhanghel Mihail. Totodată, mai sunt pomeniți Sfântul Mucenic Romil împreună cu alți 11 mii de mucenici; Cuviosul David, făcătorul de minuni; Sfântul Mucenic Maxim Sandovici.
 
„Când a trecut prin Frigia ca să propovăduiască Evenghelia, Sfântul Apostol Ioan a proorocit o apropiată vizită providențială a prințului arhanghelilor, Mihail, în locul numit Heretopa. Și, într-adevăr, la puțin timp, în acel loc, în mod minunat a izbucnit din pământ un izvor vindecător de toată boala. Unul din mulții credincioși care s-au perindat pe la acest izvor, a cărui fiică s-a vindecat prin această apă, a construit pe acel loc, în semn de recunoștiință, o mică biserică închinată Arhanghelului Mihail” , potrivit Sinaxarului.
 
Pe de altă parte, nouăzeci de ani mai târziu, în această biserică s-a așezat pentru a practica asceza și a servi la altar, un tânăr numit Arhip, originar din Hierapolis.
 
„Pentru zelul și dragostea acestui tânăr, Dumnezeu i-a dat harul de a face minuni și vindecări. Dar oarecare elini, aprinși de zavistie din pricina minunilor preamărite ce se făceau în biserica Arhistrategului Mihail, au vrut să abată râul care curgea acolo, aproape, și să-l pornească asupra Bisericii, ca să înece și Biserica și să piardă și pe Arhip. Dar dumnezeiescul Arhistrateg, însuși arătându-se și poruncind lui Arhip să se îmbărbăteze, a lovit cu un toiag piatra și, făcând cale apei, de atunci până în ziua de astăzi, se vede cum acolo este înghițită apa și se mistuiește”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews