ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


La 6 septembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea minunii săvârșite în Colose (Frigia) de Sfântul Arhanghel Mihail. Totodată, mai sunt pomeniți Sfântul Mucenic Romil împreună cu alți 11 mii de mucenici; Cuviosul David, făcătorul de minuni; Sfântul Mucenic Maxim Sandovici.
 
„Când a trecut prin Frigia ca să propovăduiască Evenghelia, Sfântul Apostol Ioan a proorocit o apropiată vizită providențială a prințului arhanghelilor, Mihail, în locul numit Heretopa. Și, într-adevăr, la puțin timp, în acel loc, în mod minunat a izbucnit din pământ un izvor vindecător de toată boala. Unul din mulții credincioși care s-au perindat pe la acest izvor, a cărui fiică s-a vindecat prin această apă, a construit pe acel loc, în semn de recunoștiință, o mică biserică închinată Arhanghelului Mihail” , potrivit Sinaxarului.
 
Pe de altă parte, nouăzeci de ani mai târziu, în această biserică s-a așezat pentru a practica asceza și a servi la altar, un tânăr numit Arhip, originar din Hierapolis.
 
„Pentru zelul și dragostea acestui tânăr, Dumnezeu i-a dat harul de a face minuni și vindecări. Dar oarecare elini, aprinși de zavistie din pricina minunilor preamărite ce se făceau în biserica Arhistrategului Mihail, au vrut să abată râul care curgea acolo, aproape, și să-l pornească asupra Bisericii, ca să înece și Biserica și să piardă și pe Arhip. Dar dumnezeiescul Arhistrateg, însuși arătându-se și poruncind lui Arhip să se îmbărbăteze, a lovit cu un toiag piatra și, făcând cale apei, de atunci până în ziua de astăzi, se vede cum acolo este înghițită apa și se mistuiește”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews