Sfântul Sfințit Mucenic Teodot († 303) a trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea. El a fost episcop al Bisericii din cetatea Ancira Galatei.
 
Ca păstor al Bisericii, îi adăpostea pe creștinii prigoniți, iar pe cei omorâți de păgâni îi îngropa.

În timpul persecuției împăratului roman Dioclețian (284-305) împotriva creștinilor, episcopul a fost pârât că a îngropat trupurile unor martire creștine, a fost prins și judecat de autoritățile păgâne, apoi condamnat la moarte. După ce a fost supus la multe chinuri, a primit cununa muceniciei prin tăierea capului. Credincioșii au luat trupul episcopului martir și l-au îngropat. Aflând despre acest lucru, prefectul roman a ordonat soldaților să-i aresteze pe toți creștinii și să-i tortureze.

Viața Sfântului Teodot este arătată la 18 mai când au pătimit cele șapte fecioare, ale căror rămășițe le-a îngropat. Sfântul Sfințit Mucenic Teodot este însă amintit și la 7 iunie pentru că în această zi a primit la rândul său cununa muceniciei pentru Mântuitorul Iisus Hristos.

În această zi Biserica Ortodoxă o cinstește și pe Sfânta Muceniță Zenaida.
 
Se mai face prăznuirea Sfintelor Esia și Suzana, Sfântului Sfințit Mucenic Marcel, episcopul Romei, și a Cuviosului Daniil din Egipt.
 
și Agenda Duhovnicească, 2019, Epifania.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.