Biserica Ortodoxă îl pomenește pe 8 august pe Sfântul Ierarh Emilian Mărturisitorul.

Sfântul Ierarh Emilian Mărturisitorul a trăit pe vremea împăratului Leon al V-lea Armeanul (813-820 d. Hr.) care lupta împotriva sfintelor icoane. Ca episcop al Cizicului, Sfântul Emilian a fost silit de multe ori să se lepede de cinstirea icoanelor, suferind multe chinuri. Din cauza pătimirilor, fiind și în exil, s-a mutat la Domnul, scrie ziarul Lumina.

Astăzi pomenim și pe Sfântul Miron, Episcopul Cretei, care, înainte de a fi ales episcop, a hrănit mulți săraci, lucrând pământul împreună cu soția sa. Datorită vieții sale îmbunătățite a fost hirotonit preot, în timpul împăratului persecutor Deciu (249-251), iar după moartea împăratului a fost ales Episcop al Cretei, unde a făcut multe minuni.
 
Până la vârsta de 100 de ani, când și-a dat sufletul în mâinile lui Hristos, Sfântul Miron a trăit în iubire față de Dumnezeu și față de oameni.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews